Prowadzenie własnej restauracji wymaga nie tylko dopasowania oferowanego menu do gustów lokalnego społeczeństwa, ale również zagwarantowania stałego dostępu do wszystkich potraw z menu. W ocenie klienta nie ma chyba nic gorszego, niż niemożność wyboru danej potrawy figurującej w menu, ze względu na skończenie się składników o godzinie 13:00. Jak temu zapobiegać?
Hurtownia gastronomiczna lub sklep gastronomiczny
Na rynku znajdziemy wiele działających hurtowni i sklepów gastronomicznych, które oferują nie tylko produkty najlepszej jakości w najniższych cenach, ale również systematyczną ich dostawę do naszej restauracji. Wszystko zależy co prawda od konkretnego punktu, jednak w większości przypadków taka dostawa jest gratisem oferowanym przez firmy.
Zamówienie na telefon
Nawiązanie współpracy z hurtownią lub sklepem gastronomicznym daje nam możliwość korzystania nie tylko z regularnych dostaw, ale również składania zamówień przez telefon, np. w sytuacjach awaryjnych, gdy danego dnia jeden produkt schodzi znacznie szybciej niż zwykle.
Podsumowując, gastronomia nie jest łatwą dziedziną i jeżeli decydujemy się na prowadzenie własnej restauracji, to musimy brać pod uwagę wiele różnorodnych czynników. Lepiej zawczasu nawiązać dobrą współpracę niż stracić na renomie przez brak składników w kuchni.
Najnowsze komentarze